Kandla kasseistenen - de realiteit

 • Kandla kasseistenen - de realiteit

  Marshalls begrijpt, beter dan wie ook, de uitdaging om kinderarbeid uit te roeien in de Indische zandsteen industrie in Rajasthan. Wij zijn dan ook volledig toegewijd om ons werk op dit gebied verder te zetten. Wij voeren al 10 jaar lang internationaal campagne over dit probleem, maar zijn tegelijkertijd ook zeer actief in de regio zelf.

  Marshalls is geen grote verdeler van dit product in België. In 2014 werd net genoeg aangekocht om slechts twee tot drie steenkappers voltijds aan het werk te houden.

  Marshalls is zich zeer bewust van de problemen betreffende kinderarbeid in dit gebied en heeft belangrijke inspanningen geleverd om elke productiefaciliteit waar het stenen van afneemt te controleren. 77 % van alle aankopen komen van dezelfde productiefaciliteit die zes voltijdse steenkappers in dienst heeft, meer dan wat nodig is om de nodige hoeveelheid aan te leveren. Marshalls kent deze cijfers doordat het een voltijdse sociale inspecteur in dienst heeft die alleen al in 2014, 21 onaangekondigde bezoeken aan deze kassei faciliteiten heeft gebracht.

  Door deze preventieve maatregelen is de kost van dit product gestegen wat een belangrijke daling in de verkoop heeft teweeg gebracht.

  Op basis van gegrond onderzoek en bewijs, zal Marshalls zijn verbintenis blijven nakomen om kinderarbeid uit te roeien in de Indische zandsteen industrie.

  Lees meer nieuws en berichten over Marshalls

  Door Alexandra Verdeyen op 19/05/2015
Terug naar boven