Je zwembad of vijver omboorden doe je zo

 • Je zwembad of vijver omboorden doe je zo

  Leg je een zwembad of vijver aan in je tuin? Dan wil je natuurlijk dat dit mooi afgewerkt is. Het uitzicht van je tuin wordt immers bepaald door het samenspel van alle verschillende elementen. Wil je je zwembad omboorden? Dan heb je de keuze uit natuursteen of keramische zwembadboorden.

  Natuursteen zwembadboorden


  Kies je voor natuursteen zwembadboorden, dan moet je er zeker op letten dat deze antislip zijn. Sommige tegels kunnen immers heel glad worden wanneer ze nat zijn. Hetzelfde geldt voor het aangrenzende terras. Marshalls biedt je daarom vier natuursteen zwembadboorden met bijpassende tegels.

  De zwarte Oriental Black en de grijze Dark Cloud zijn gevlamd en geborsteld. Bij het vlammen wordt het oppervlak letterlijk bewerkt met een vlam. Daardoor springen stukjes van het oppervlak, waardoor het ruwer wordt en dus antislip. Het borstelen maakt het oppervlak weer zachter, zodat het aangenaam is om er met blote voeten over te lopen.
  Een derde optie is een gebouchardeerde Vietnamees blauwe zwembadboord. Met een punthamer worden kleine ronde putjes in het oppervlak aangebracht. Deze zwembadboorden passen bij de bijhorende gebouchardeerde tegels, maar ook bij de andere blauwe steen die je mogelijk gebruikt hebt als gevelplint, borduur of boordsteen.

  Een andere zwembadboord in blauwe steen is Rustico. Door het verzoeten, komt de blauwe kleur van de steen beter tot zijn recht. Door het verouderen wordt het oppervlak iets meer antislip, maar Rustico blijft gladder dan gebouchardeerde Vietnamees blauwe steen.

  Daarnaast is het mogelijk natuursteen zwembadboorden op maat aan te vragen. Hou echter wel rekening met een langere levertermijn, aangezien de bewerking en verscheping wel wat tijd vergen.

  Keramische zwembadboorden


  De keramische zwembadboorden van Marshalls worden op maat gemaakt. Om je een idee te geven, vind je in de catalogus wel enkele standaard rechte en hoekvormige zwembadboorden. Het maatwerk wordt vervaardigd uit dezelfde tegel als de terrastegels. Zo ben je er zeker van dat de tegels en de zwembadboorden exact dezelfde kleur en afmeting zullen hebben. Denk er wel steeds aan de tegels en het maatwerk in dezelfde bestelling te vermelden.

  Onze keramische zwembadboorden zijn altijd antislip. De exacte antislipwaarden vind je terug op de technische fiches. Daarnaast biedt Marshalls ook keramische afdekroosters voor je afwatering. Deze vormen een perfecte en toch heel mooie oplossing voor de afwatering van je zwembadwater. Ook de tuinverlichting van Marshalls is een sfeervolle aanvulling van je zwembad. Deze kan je inbouwen in de zwembadboorden of tegels. Je kan er ook gerust over stappen. Zo creëer je een origineel en harmonieus totaalproject.

  Had je eerder gedacht aan een betonnen afwerking van je zwembad of vijver? Kies dan voor een betonimitatie in keramiek, zoals de zwembadboord Uni.

  Lees meer nieuws en berichten over Marshalls

  Door Nele Van Der Plas op 22/06/2017
Terug naar boven