Creatief met hoogteverschillen

 • Creatief met hoogteverschillen

  Ligt je terras hoger dan je tuin? Lopen er trappen naar je voordeur? Wil je een vijver aanleggen met water dat in watervallen naar beneden stroomt? Werk dan de verticale zijden mooi af. Zo bezorgen de hoogteverschillen je tuin net een meerwaarde. Marshalls biedt verschillende mogelijkheden om je hoogteverschillen af te werken.

  L-stenen


  L-stenen zijn betonnen elementen in de vorm van de letter L. Dankzij deze vorm zijn ze ideaal voor de bouw van een tuinophoging. Je kan ze gewoon los plaatsen. Voor extra stevigheid graaf je een deel van de betonnen elementen in.

  Natuursteen muurstrips


  Stoneface zijn kleine natuurruwe wandtegeltjes. De tegeltjes zijn reeds voorgelijmd tot strips van 15x55 cm. Zo is je muur dus snel vol gekleefd. Ze zijn eenvoudig te bevestigen met tegellijm. Dankzij de voorgevormde hoekstrip zijn hoeken heel gemakkelijk af te werken. Stoneface is verkrijgbaar in marmer, kwartsiet, leisteen en zandsteen. Je hebt de keuze uit acht kleuren. Net als alle ander natuursteenproducten van Marshalls draagt ook Stoneface het keurmerk Fairstone.

  Gevelplinten


  Gevelplinten zijn beschikbaar in natuursteen en keramiek. Deze zijn ook perfect bruikbaar om hoogteverschillen af te werken. Je zaagt of bestelt ze op maat en bevestigt ze tegen je ruwe muur.

  Palissades


  Palissades bestaan in verschillende hoogtes. Stel de hoogte precies af door de palissades wat dieper in de grond te plaatsen. Zo zijn ze ideaal om de zijkanten van trappen af te werken.

  Stapelstenen


  Stapelstenen uit beton of natuursteen zijn ideaal om lage keermuurtjes of verhoogde bloemperken te bouwen. Stapel ze trapsgewijs om geleidelijk aan omhoog te gaan langs een trap of schuine helling.

  Boordstenen en verstekranden


  Kleine hoogteverschillen werk je eenvoudig af met een boordsteen. Kies je voor keramische tegels voor je terras, gebruik dan voor de laatste rij tegels met een verstekrand naar onder. De keramische tegels van Marshalls zijn allen met verstekrand verkrijgbaar. De verstekrand kan op de gewenste hoogte gemaakt worden.

  Lees meer nieuws en berichten over Marshalls

  Door Nele Van Der Plas op 26/06/2017
Terug naar boven