5 tips voor de kleur van je tegels

 • 5 tips voor de kleur van je tegels

  Tegels kiezen voor je terras of klinkers voor je oprit is geen gemakkelijke opdracht. Vele materialen gaan immers jarenlang mee. Naast de keuze voor het materiaal is ook de kleur belangrijk. De kleur heeft namelijk een belangrijke invloed op de uitstraling van je huis en tuin. Daarom geven we je hier vijf tips.

  1. Neem je gevelsteen mee naar de handelaar.


  Heb je nog een reservesteen van je gevel? Neem hem dan zeker mee wanneer je je tegels gaat kiezen. Zo ben je zeker dat je terras of oprit bij je gevel past. Denk ook aan de kleur van je gevelplint, boordstenen of andere elementen aan je huis of tuin. Heb je geen losse gevelsteen? Doe dan het omgekeerde. In onze toonzaal krijg je een staaltje van je favoriete tegels mee naar huis.

  2. Kies voor voldoende contrast.


  Hou er steeds rekening mee dat klinkers uit natuursteen of beton verkleuren. Onder invloed van zonlicht zullen deze klinkers lichter worden. Keramische tegels of de replicastenen uit gietbeton van Marshalls behouden hun kleur heel wat beter. Toch zullen ook deze producten een beetje verkleuren. Daarom is het heel moeilijk om de kleur van bijvoorbeeld je gevel perfect te herhalen. Bovendien zullen producten met pigment zoals betonklinkers en keramische tegels een iets andere kleurtint hebben dan degene die je in de toonzaal gezien hebt. Het is immers onmogelijk om voor elke productie exact dezelfde kleurmenging te verkrijgen. Is je terras echter gescheiden van je huis door een trap of door gras, dan kan je wel de kleur van je gevel herhalen.

  3. Donker is modern.


  De laatste jaren zijn donkergrijze tot bijna zwarte tegels erg in trek. In combinatie met wit en lichter grijs creëer je een strak uitzicht. Ben je echter bang dat je terras uit de mode geraakt? Kies dan voor een neutrale kleur zoals grijs of blauwgrijs.

  4. Bekijk je buitentegels buiten.


  Het is enorm belangrijk dat je tegels bestemd voor buiten ook in buitenlicht bekijkt. Zelfs wanneer het bewolkt is, is het buitenlicht veel feller en vaak ook blauwer dan binnen. Je tegels zien er dus veel lichter uit.

  5. Wees origineel.


  Een combinatie van verschillende kleuren kan heel mooi zijn. Je hebt twee mogelijkheden. Ofwel kies je voor genuanceerde klinkers. Elke individuele klinker bevat op zich al verschillende tinten. Marshalls heeft een ruime keuze aan genuanceerde betonklinkers en -tegels. Ofwel combineer je zelf verschillende kleuren. Meng je gelijkaardige kleuren, dan bekom je een natuurlijk effect. Natuursteen vertoont immers ook vaak verschillende kleurtinten. Ook kan je een kleur met een andere kleur omboorden.

  Tip! Op de website van Marshalls kan je in elke categorie op kleur filteren. Klik op de knop onder de grote foto.

  Lees meer nieuws en berichten over Marshalls

  Door Nele Van Der Plas op 16/06/2017
Terug naar boven